Apple rondt overname Anobit af

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 december 2011 16:34

Nieuws

Apple heeft de overname van de Israelische fabrikant van flashgeheugen Anobit afgerond. Het is nog niet helemaal duidelijk wat Apple voor Anobit heeft betaald, maar geruchten stellen dat dit bedrag tussen de 400 en 500 miljoen dollar ligt. De overname van Anobit zou hiermee Apple's duurste overname ooit zijn.

Dit schrijft de Israëlische nieuwswebsite Calcalist. Volgens de website hebben CEO Ehud Weinstein en Algemeen Directeur Ariel Maislos de werknemers van Anobit inmiddels ingelicht over het afronden van de deal. Ook bevestigt de website eerdere geruchten dat Apple een research en development-faciliteit in Israël heeft gekocht.

Anobit is een bedrijf dat de Memory Signal Processing-technologie heeft uitgevonden. Deze technologie moet de levensduur, prestaties en snelheid van flash storage-producten vergroten, terwijl de kosten worden verminderd. De technologie maakt gebruik van algoritmes die signalen verwerken. Deze algoritmes zorgen ervoor dat de fysieke beperkingen van NAND-flash worden gecompenseerd.

Het bedrijf levert al langer flashgeheugen voor de iPad, iPhone en iPod. Daarnaast kan je flashgeheugen van Anobit vinden in de MacBook Air.

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu heeft Apple via Twitter verwelkomt in Israël

De overname van Anobit is waarschijnlijk Apple's duurste overname ooit. Eerder nam Apple NeXT, het bedrijf dat Steve Jobs in 1985 na zijn vertrek bij Apple oprichtte, over voor 404 miljoen dollar.

0 Reactie(s) op: Apple rondt overname Anobit af

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.