Apple roept Nederlandse iMac's terug wegens harde schijf-problemen

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 oktober 2012 14:51

Mac

Apple is begonnen met het waarschuwen van Nederlandse iMac-gebruikers voor problemen met hun harde schijf. Het is niet precies duidelijk wat er mis is met de harde schijven, maar Apple vindt het probleem ernstig genoeg om de onderdelen te vervangen.

Verschillende Nederlandse gebruikers hebben een e-mail van Apple ontvangen waarin zij worden opgeroepen deel te nemen aan de terugroepactie. De harde schijven van Seagate zijn geïnstalleerd in zowel 21,5 inch als 27 inch iMac's.

iMac's die zijn verkocht tussen oktober 2009 en juli 2011 kunnen zijn voorzien van de problematische harde schijven, die allen 1 terrabyte groot zijn. Eerder riep Apple voor hetzelfde probleem al iMac's terug die tussen mei 2011 en juli 2011 zijn verkocht.

iMac controleren

iMac-gebruikers kunnen zelf controleren of hun iMac voorzien is van het model harde schijf door het serienummer van hun iMac in te vullen op een supportpagina van Apple. Klanten kunnen de getroffen schijven kosteloos laten vervangen door Apple of door een geautoriseerde Apple-reparateur.

De terugroepactie is geldig tot maximaal drie jaar na aanschaf van de iMac. Dit betekent dat klanten die hun iMac in oktober 2009 hebben gekocht het apparaat nog deze maand moeten aanmelden voor het vervangingsprogramma. De terugroepactie loopt tot uiterlijk 12 april 2013.

Reservekopie maken

Let op! Apple benadrukt dat klanten die hun de harde schijven van hun iMac laten vervangen zelf een reservekopie van hun data moeten maken. Ook zijn iMac-gebruikers zelf verantwoordelijk voor het installeren van het besturingssysteem en het terugzetten van hun data op de nieuwe harde schijf.

0 Reactie(s) op: Apple roept Nederlandse iMac's terug wegens harde schijf-problemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.