Apple roept antieke iPods terug om hete batterij

Door: loek-essers | 14 november 2011 11:09

Nieuws

Apple roept een deel van zijn eerste generatie iPod nano's terug en vervangt die door nieuwe eerste generatie iPod nano's. De batterijen kunnen oververhit raken.

"Apple heeft vastgesteld dat, in zeldzame gevallen, de batterij van de iPod nano (1e generatie), kan oververhitten en een veiligheidsrisico kan inhouden", meldt Apple op zijn website. Het gaat om iPod's die verkocht werden tussen september 2005 en december 2006.

Inleveren en vervangen

Volgens Apple is het probleem te herleiden tot een bepaalde batterijleverancier die een fout heeft gemaakt bij de fabricage. De iPod's worden nu teruggeroepen omdat de kans op oververhitting groter wordt naarmate de batterij ouder wordt, Het wordt afgeraden het apparaat nog te gebruiken en Apple biedt een vervangingsprocedure. Wie in aanmerking komt krijgt een nieuwe eerste generatie iPod nano, zegt een Apple-woordvoerder tegen Mashable.

Op een speciale pagina kunnen iPod-bezitters het serienummer invullen om te kijken of hun iPod in aanmerking komt voor vervanging. De mogelijk defecte iPod moet worden ingeleverd. "U ontvangt een vervangend apparaat ongeveer 6 weken nadat we uw huidige iPod nano hebben ontvangen", zegt Apple. Andere iPods hebben geen last van dit probleem.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple roept antieke iPods terug om hete batterij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.