Apple: 'Risico van twee miljard euro door rechtszaak rondom iCloud'

Door: Wouter Hoeffnagel | 19 november 2011 15:58

Nieuws

Apple loopt door een Duitse rechtszaak tegen Motorola over iCloud een groot financieel risico. Motorola claimt dat iCloud en zijn voorgang MobileMe inbreuk maken op een patent van Motorola Mobility. Apple claimt twee miljard euro schade te kunnen lijden mocht zij de rechtszaak verliezen.

Dit schrijft FOSS Patents. Als Apple de rechtszaak tegen Motorola verliest is het mogelijk dat Apple wordt gedwongen alle producten die iCloud-integratie bevatten uit de Duitse schappen moet halen. Aangezien de iCloud-integratie is ingebouwd in zowel iOS 5 als Mac OS X Lion kan dit grote gevolgen hebben.

In Duitsland is het gebruikelijk dat de winnende partij van een rechtszaak een voorschot moet plaatsen. Met dit voorschot kan de schade van de verdedigende partij worden vergoed mocht de verdedigende partij in hoger beroep in het gelijk worden gesteld. Apple vraagt in de Duitse rechtszaak van Motorola een voorschot van twee miljard euro.

FFOS Patents schrijft dat de rechter twijfels had bij de hoogte van het voorschot, maar dat de advocaten van Apple benadrukten dat Apple wel degelijk een risico van dergelijk omvang liep door de rechtszaak. Ook zou de rechter hebben voorgesteld dat Apple een oplossing maakt waardoor iCloud niet langer inbreuk maakt op het patent van Motorola. De advocaten van Apple stellen echter dat dit het risico van de rechtszaak niet wegneemt.

Apple heeft belang bij het zetten van een zo hoog mogelijk voorschot, aangezien hierdoor voor Motorola de risico's van het voortzetten van de rechtszaak toenemen.

Via: MacRumors

0 Reactie(s) op: Apple: 'Risico van twee miljard euro door rechtszaak rondom iCloud'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.