Apple, RIM en Nokia vechten om nieuwe nano-simkaart

Door: Elmar Rekers | 21 maart 2012 09:59

Nieuws

Achter de schermen wordt er door Apple, Motorola, Nokia en RIM een strijd gevoerd rond de invoering van een kleinere nano-simkaart. Iedere fabrikant heeft een eigen versie van de chip die de nieuwe standaard moet worden.

Volgende week zal er bij het European Telecommunications Standards Institute (ETSI) een heuse verkiezing plaatsvinden voor de kleine simkaart die de huidige micro-sim moet gaan vervangen. De fabrikanten proberen in aanloop naar deze verkiezing stemmen te winnen in de hoop dat hun simkaart straks de standaard wordt.

Analisten verwachten dat Apple de meeste kans maakt om de verkiezing te winnen. Mocht dit volgende week het geval zijn dan zal Apple veel geld kunnen gaan verdienen aan het nieuwe chipje, omdat andere fabrikanten een licentie bij de iPhone-maker moeten afnemen.

Nano-sim

Veel fabrikanten zijn volgens The Financial Times niet blij met de invoering van de nano-sim. Dit betekent namelijk dat veel telefoons opnieuw ontworpen moeten worden met een nieuw simkaart-slot in gedachten. Deze nano-sim is dunner en kleiner dan de micro-sim en zal dus minder ruimte innemen dan het huidige simkaartje.

Zowel fabrikanten als Europese providers kunnen volgende week een stem uitbrengen bij de ETSI. Apple zou inmiddels al veel Europese partijen achter zich hebben gekregen en maakt daardoor grote kans de verkiezing te winnen. Nokia is met zijn 92 stemmen echter de partij met de meeste invloed op de uitslag.

0 Reactie(s) op: Apple, RIM en Nokia vechten om nieuwe nano-simkaart

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.