Apple reset iTunes Match bibliotheken op 26 september

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 september 2011 12:30

Nieuws

Apple gaat de iTunes Match bibliotheken in iCloud op 26 september te resetten. Dit heeft het bedrijf via een email aan iTunes Match-gebruikers bekend gemaakt. Met de stap bereidt Apple zich voor op de lancering van iCloud en iOS 5, die gelijktijdig worden gelanceerd.

Het resetten van de iTunes Match bibliotheken zou noodzakelijk zijn om de betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienst te verbeteren. De bibliotheken worden op 26 september 18:00 Nederlandse tijd gewist. Apple schrijft dat gebruikers van iTunes Match de dienst tijdens het resetten de dienst moeten uitschakelen op zowel Mac OS als iOS. Alle nummers die opgeslagen zijn in de cloud gaan verloren, terwijl muziek die op het iOS-apparaat zelf staat opgeslagen bewaard blijft.

Vorige week heeft Apple al alle backups die in iCloud waren opgeslagen verwijderd. Ontwikkelaars die gebruik maken van iCloud kunnen een nieuwe backup aanmaken van hun apparaat, waardoor deze via iCloud kan worden herstelt. De lancering van iOS 5 en iCloud lijken dan ook steeds dichterbij te komen.

iOS 5 wordt waarschijnlijk vlak na of gelijktijdig met de iPhone 5 gelanceerd. Volgens de laatste geruchten organiseert Apple op 4 oktober een evenement waarop de iPhone 5 wordt gelanceerd. Meer informatie over de iPhone 5 kun je in het iPhone 5: het laatste nieuws-artikel vinden.

De mail naar iTunes Match-gebruikers (via: Apple Insider)

0 Reactie(s) op: Apple reset iTunes Match bibliotheken op 26 september

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.