Apple raadt kaartapplicaties van concurrentie aan

Door: chris-koenis | 28 september 2012 15:43

Mac

In een open brief aan alle Apple-gebruiker biedt Tim Cook zijn excuses voor de kaartapplicatie in iOS 6. Apple adviseert zowaar om andere apps te gebruiken.

Apple geeft openlijk zijn fout toe om Google Maps binnen iOS 6 te vervangen door het eigen, gemankeerde Maps. De kaartapplicatie waar de laatste tijd veel om te doen is geweest blijkt niet goed te werken, is onvolledig en kent veel minder mogelijkheden dan het oude Google Maps. Nadat eerder een woordvoerder beterschap beloofde, gaat nu CEO Tim Cook zelf door de knieën.

Mea Culpa

Cook schrijft op de Apple-website in een open brief aan alle gebruikers dat het bedrijf tekort is geschoten. "We bieden onze excuses aan voor alle frustraties die dit onze gebruikers heeft bezorgd en we doen alles wat we kunnen om Maps beter te maken", schrijft Cook.

Hoogst ongebruikelijk verwijst de Apple-baas zijn gebruikers daarom door naar andere applicaties. "In de tijd dat wij Maps verbeteren kunnen jullie alternatieven downloaden uit de App Store, zoals Bing, MapQuest en Waze of kunnen jullie Google of Nokia maps gebruiken door een snelkoppeling te maken via hun websites."

Veel kritiek op Maps

Apple gaf eerder deze week al aan dat de applicatie nog in de kinderschoenen staat. Het bedrijf heeft sinds de introductie van iOS 6 enorm veel kritiek over zich heen gekregen. Dat heeft Apple duidelijk geraakt.

In Cooks brief valt te lezen dat Cupertino er altijd alles aan doet om de beste producten ter wereld te maken, en dat het non-stop zal blijven werken totdat ook kaartenapplicatie Maps aan die hoge standaard voldoet.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple raadt kaartapplicaties van concurrentie aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.