Apple promoveert Craig Federighi en Dan Riccio tot senior vice president

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 augustus 2012 21:05

iPad

Apple promoveert Craig Federighi, Apple vice president Mac Software Engineering, en Dan Riccio, Apple vice president Hardware Engineering, tot senior vice president. Zowel Federighi als Riccio treden daarnaast toe tot het uitvoerend managementteam van Apple.

In zijn nieuwe functie als senior vice president Mac Software Engineering blijft Federighi verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Mac OS X en voor alle engineeringteams die werken aan het besturingssysteem. Riccio zal als senior vice president Hardware Engineering leidinggeven aan de engineeringteams voor de Mac, iPhone, iPad en iPod.

Rapporteren aan Tim Cook

Federighi en Riccio rapporteren in hun nieuwe functie direct aan Tim Cook, de CEO van Apple. Apple kondigt ook aan dat Bob Mansfield, die in juli nog aankondigde met pensioen te gaan, toch in dienst blijft. Mansfield gaat voor Apple aan nieuwe producten werken en rapporteert eveneens aan Cook.

Federighi is voorheen werkzaam geweest voor NeXT, de startup die Steve Jobs oprichtte na zijn vertrek bij Apple in 1985. Het bedrijf werd later overgenomen door Apple, waarna Federighi in dienst trad bij het bedrijf. De senior vice president Mac Software Engineering is tien jaar lang weggeweest bij Apple, maar keerde in 2009 bij het bedrijf terug.

Dan Riccio

Riccio trad in 1998 bij Apple in dienst als vice president Product Design. De nieuwe senior vice president Hardware Engineering heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan alle modellen van de iPad.

0 Reactie(s) op: Apple promoveert Craig Federighi en Dan Riccio tot senior vice president

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.