Apple-producten populair bij zakkenrollers

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 januari 2013 17:35

iPad

Apple-producten zijn een geliefd doelwit van zakkenrollers. Alleen in Amsterdam zijn afgelopen jaar al 8.000 Apple-producten ontvreemd. Het aantal slachtoffers van zakkenrollers is daarnaast fors toegenomen ten opzichte van 2011.

Piet-Jaan Aalbersberg, politiechef in de regio Amsterdam, meldt dat zakenrollers in de hoofdstad vorig jaar maar liefst 30 procent vaker hebben toegeslagen dan in 2011. Vooral apparaten van Apple worden vaak gestolen. Zakenrollers wisten afgelopen jaar ruim 8.000 apparaten van Apple van hun eigenaar te ontvreemden. In het merendeel van de gevallen gingen het hierbij om een iPhone.

Smartphone en tablets blokkeren

De politiechef wil daarom maatregelen om de diefstal van de apparaten te ontmoedigen. Aalbersberg pleit voor de mogelijkheid smartphones en tablets op afstand te blokkeren. De apparaten worden hierdoor onbruikbaar en kunnen hierdoor niet langer worden doorverkocht. Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten is al langer in gesprek met T-Mobile, KPN en Vodafone om dit mogelijk te maken.

Zowel slachtoffers als zakenrollers worden volgens Aalbersberg steeds jonger. 43 procent van alle criminelen die zich vorig jaar schuldig maakte aan zakenrollen was jonger dan 17 jaar.

0 Reactie(s) op: Apple-producten populair bij zakkenrollers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.