Apple probeert ontwerp van iPad in China vast te leggen als handelsmerk

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 januari 2013 17:24

iPad

Apple dient twee documenten in bij China’s patentbureau waarin het ontwerp van de iPad in details wordt besproken. Met de documenten hoopt Apple het ontwerp van de iPad officieel vast te leggen als handelsmerk.

PatentlyApple meldt dat de twee ontwerpen zijn ingediend onder de internationaal erkende klasse 009, een handelsmerkclassificatie die van toepassing is op computers, computeraccessoires, game-apparatuur, digitale elektronische apparaten en andere IT-gerelateerde apparaten. Apple dient zowel een ontwerp in het zwart als in het wit in.

Juridische positie versterken

Door het aanvragen van de handelsmerken probeert Apple zijn juridische positie in China te versterken en andere bedrijven te weerhouden het ontwerp van de iPad te kopiëren. Apple kampt in China met veel problemen rond intellectueel eigendom. Zo wist het bedrijf vorig jaar een schikking te sluiten met Proview voor de Chinese rechten op de merknaam ‘iPad’.

De ingediende documenten zijn een nieuwe indicatie dat Apple zich steeds meer richt op de Chinese markt. Apple’s CEO Tim Cook liet in een recent interview met een Chinese staatskrant weten dat China Apple’s belangrijkste afzetmarkt wordt. Cook is in december voor de tweede keer in tien maanden tijd afgereisd naar het Aziatische land. Hier had de Apple-CEO onder andere een bespreking met China Mobile, ‘s werelds grootste telecomprovider met maar liefst 700 miljoen Chinese klanten, over een nieuwe samenwerking. Ook sprak het bedrijf met China Unicom, een provider waar de iPhone-fabrikant al langer mee samenwerkt.

Betalen in termijnen

Daarnaast kondigde Apple deze week aan Chinese klanten de mogelijkheid te gaan bieden producten gespreid te betalen. Klanten kunnen zelf kiezen of zij een bestelling in 12, 18 of 24 maanden willen terugbetalen. Klanten die kiezen voor een periode 12 maanden hoeven geen rente te balen. Consumenten die in 18 maanden terugbetalen betalen Apple 6,5 procent rente, terwijl klanten bij 24 maanden 8,5 procent rente betalen.

0 Reactie(s) op: Apple probeert ontwerp van iPad in China vast te leggen als handelsmerk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.