Apple patenteert technologie om muis op je hand aan te passen

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 oktober 2010 11:32

Nieuws

Apple heeft een patent toegewezen gekregen voor een muis die detecteert of je links- of rechtshandig bent. De muis kan dit bepalen met behulp van sensoren. Daarnaast krijgt de muis waarschijnlijk geen fysieke knoppen, waardoor de muis aan te passen is op de vorm van je hand.

Daarnaast maakt het patent het mogelijk om een muis te ontwerpen die knoppen heeft speciaal voor zowel links- als rechtshandige mensen. Deze knoppen zijn te gebruiken door de muis te draaien. Hoe dit precies in zijn werk gaat is niet helemaal duidelijk, aangezien dit proces in het patent onduidelijk wordt beschreven. Dit zijn waarschijnlijk geen fysieke knoppen, aangezien Apple in al haar ontwerpen de hoeveelheid fysieke knoppen tot een minimum wil beperken.

Doordat de muis geen gebruik maakt van fysieke knoppen kun je de muis ook configureren voor handen van verschillende grootte of vormen. Hierdoor kan je de muis zo aanpassen dat je altijd comfortabel bij alle knoppen kunt. Het patent is al in 2003 ingediend, waardoor het onduidelijk is in hoeverre de technologie inmiddels achterhaald is. Zo heeft Apple inmiddels ook de Magic Mouse uitgebracht.

Het patent van Apple voor de muis links- als rechtshandige mensen herkent

0 Reactie(s) op: Apple patenteert technologie om muis op je hand aan te passen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.