Apple patenteert digitale dubbelgangers tegen tracking

Door: andreas-udo-de-haes | 20 juni 2012 12:27

Nieuws

Apple patenteert het automatisch vervuilen van een online dataprofiel door het creëren van digitale dubbelganger met een andere persoonlijkheid. Dit gaat effectieve behavioral targeting tegen.

Apple heeft patent gekregen op een opmerkelijke technologie die de privacy online beschermt door het vervuilen van de digitale sporen die een persoon achterlaat.

Digitale dubbelganger

Het octrooi, 'Techniques to pollute electronic profiling' genoemd, beschrijft verschillende methoden om bedrijven die mensen online tracken om de tuin te leiden.

De belangrijkste element is het creëren van een digitale dubbelganger, een kloon die volautomatisch het web opgaat maar afwijkend gedrag en interesses vertoond. Op die manier raken de tracking-systemen van de duizenden 'Little Brothers' op het web in de war, zodat zij geen compleet en consistent profiel van de echte gebruiker kunnen opbouwen.

Gespleten persoonlijkheid

Dus terwijl de echte persoon rustig online op zoek gaat naar een opgevoerde crossmotor, struint zijn autonome kloon - bijvoorbeeld via een proxyserver - het web af op zoek naar Russische steunkousen. Vervolgens weten trackingdiensten niet meer welke advertenties en aanbiedingen te tonen.

Het patent is oorspronkelijk van Novell, maar door Apple overgenomen en uitgebreid. Het is niet bekend of Apple deze technologie in een concreet product gaat verwerken.

0 Reactie(s) op: Apple patenteert digitale dubbelgangers tegen tracking

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.