Apple patenteert apparaten op zonne-energie

Door: loek-essers | 13 januari 2011 11:13

Nieuws

Apple heeft een patent verworven op draagbare apparaten die werken op zonne-energie. De aanvraag werd onder de pet gehouden.

Het patent gaat over alle soorten apparaten. Het is dan ook nog onduidelijk of er gewerkt wordt aan iPad's, MacBook's of iPhone's die gebruik maken van de technologie. Het is wel het vierde patent van het bedrijf dat betrekking heeft op zonne-energie. Het patent is goedgekeurd door het "US Patent and Trademark Office".

Het patent bevat een transformator om de batterij van draagbare apparaten op te laden met gebruik van zonne-energie of andere energiebronnen. Er wordt ook een controller genoemd die in potentie het laadproces kan reguleren.

Geheim

Volgens Patently Apple, een site die zich helemaal richt op Apple-patenten, heeft het bedrijf erg zijn best gedaan om de aanvraag zo geheim mogelijk te houden. De aanvraag werd ingediend onder de naam van een ontwikkelaar en niet onder de bedrijfsnaam Apple.

Eerder deze week werd bekend dat Apple in 2010 563 patenten verkreeg, bericht Networkworld. Daarmee neemt het bedrijf de 46e plek in op de ranglijst. IBM staat bovenaan met 5896 patenten. Om laadproblemen op te lossen als iemand niet in de buurt is van het vaste stroomnet, werden de afgelopen jaren verschillende oplossingen bedacht. Er kwamen verschillende telefoons op de markt die herlaadbaar zijn met zonne-energie. Ook zijn er veel externe laders die gebruik maken van dezelfde techniek.

0 Reactie(s) op: Apple patenteert apparaten op zonne-energie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.