Apple passeert IBM op Fortune 500-lijst

Door: Wouter Hoeffnagel | 08 mei 2012 18:02

Nieuws

Apple heeft een flinke sprong gemaakt op de Fortune 500-lijst, een lijst met de grootste bedrijven van de Verenigde Staten. Het bedrijf stond vorig jaar op de 35ste plek. Dit jaar weet Apple de 17de plek te bemachtigen.

Met zijn stijging haalt Apple onder andere de technologiegigant IBM in, die op de 19de positie eindigde op de Fortune 500-lijst. In de categorie 'Computers & Office Equipment' eindigde Apple op de tweede plek. Hewlett-Packard (HP) ging er met de eerste positie vandoor. Dell eindigt op de derde plek in de categorie.

Omzet en winst

De lijst is gebaseerd op de omzet en winst van bedrijven in 2011. In verhouding met 2010 steeg de omzet van Apple met maar liefst 66 procent. Hiermee laat het bedrijf zowel HP als Dell ver achter zich. HP wist een groeit van 1 procent te realiseren, terwijl Dell het moest doen met 0,9 procent.

Ook wat betreft winst verslaat Apple zijn concurrenten met een flinke voorsprong. De winst van Apple steeg met 85 procent, terwijl Dell 'slechts' 32,5 procent groei realiseerde. HP zag zijn winst zelfs met 19,3 procent dalen.

Top 5 Fortune 500

De eerste vijf positie van de volledige Fortune 500-lijst worden in beslag genomen door Exxon Mobil, Wal-Mart Stores, Chevron, ConocoPhilips en General Motors.

0 Reactie(s) op: Apple passeert IBM op Fortune 500-lijst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.