Apple overweegt stekker uit Ping te trekken en samenwerking met Facebook

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 mei 2012 16:19

Nieuws

Apple overweegt de stekker uit het sociale netwerk Ping te trekken. Het netwerk werd in september 2010 gelanceerd, maar kwam nooit echt van de grond. Daarnaast blijkt Apple een samenwerking met Facebook wel te zien zitten, maar niet geïnteresseerd te zijn in de markt voor traditionele gameconsoles.

In een interview met Kara Swisher en Walt Mossberg op de D10-conferentie van All Things D bekent Tim Cook, CEO van Apple, dat Ping geen succes is geworden. "We hebben Ping geprobeerd en ik denk dat de consument aangeeft dat dit niet iets is waar zij tijd aan willen besteden". Cook geeft aan nog niet zeker te weten of hij de stekker uit het sociale netwerk wil trekken, maar zegt naar deze mogelijkheid te kijken.

Facebook

Daarnaast geeft Cook aan veel waardering te hebben voor Facebook. Cook denkt dat Apple meer kan samenwerken met Facebook dan het op dit moment doet. Tim Cook zegt over Facebook: "Ik denk dat dat de relatie erg sterk is. We hebben veel respect voor hen. Ik denk dat we meer met hen kunnen doen". Helaas laat de Apple-CEO geen verdere details over de mogelijkheden die hij ziet.

Het is niet waarschijnlijk dat Apple toetreedt tot de consolemarkt. Cook geeft nadrukkelijk aan niet geïnteresseerd te zijn in de traditionele consolemarkt. "Ik ben niet geïnteresseerd in deelname aan de traditionele markt voor gameconsoles. Maar Apple is een groter speler vandaag de dag en dingen in de toekomst zullen dit alleen maar groter maken".

Evolutie

Cook stelt dat de gamemarkt is geëvolueerd. "Steeds meer mensen spelen games op draagbare apparaten. We zullen zien waar dit in de toekomst heen gaat. Consumenten houden van games". Wil je het complete interview met Tim Cook lezen? Kijk dan op de website van All Things D.

0 Reactie(s) op: Apple overweegt stekker uit Ping te trekken en samenwerking met Facebook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.