Apple overweegt rechtszaak tegen accessoiremaker uit Nieuw-Zeeland

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 januari 2012 10:00

iPad

Apple overweegt een accessoiremaker uit Nieuw-Zeeland aan te klagen die de naam driPhone gebruikt. driPhone maakt beschermhoesjes voor zowel de iPhone als verschillende Android-smartphones.

Dit schrijft het Nieuw-Zeelandse Stuff. De driPhone is sinds mei 2011 beschikbaar en beschermt je smartphone tegen zowel water als schokken. De bedenker van de driPhone, Hayden Crowther, heeft inmiddels duizenden exemplaren van de driPhone verkocht. Crowther diende op 30 september 2011 een aanvraag voor het handelsmerk op driPhone. Andere partijen kregen tot 30 december de tijd op bezwaar te maken.

Nu blijkt dat Apple op 23 december 2011 een brief heeft verstuurd, waarin het bedrijf om één maand extra tijd vraagt om de zaak goed te kunnen onderzoeken. Apple zou Crowther hebben verteld dat zij mogelijk bezwaar gaan maken op het gebruik van de naam 'driPhone'.

De ondernemer ziet een eventuele rechtszaak overigens met vertrouwen tegemoed. Crowther zegt: "Mijn product is de driPhone, niet iPhone. Zij proberen mij bang te maken". Ook stelt Crowther 'niet zo zeker te zijn' dat Apple deze rechtszaak gaat winnen.

0 Reactie(s) op: Apple overweegt rechtszaak tegen accessoiremaker uit Nieuw-Zeeland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.