Apple overweegt Orange Prize for Fiction te sponsoren

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 augustus 2012 12:52

Nieuws

Apple overweegt de Orange Prize for Fiction te sponsoren. De Orange Price for Fiction-award wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste schrijfsters van romans.

De prijs is in 1996 in het leven geroepen en werd sindsdien gesponsord door de mobiele telecomoperator Orange. Orange riep samen met de telecomoperator T-Mobile eerder dit jaar het bedrijf 'Everything Everywhere' in het leven, dat alleen actief is in het Verenigd Koninkrijk. Als reactie hierop kondigde Orange in mei aan zich terug te trekken uit de Orange Prize for Fiction en de prijs niet langer te ondersteunen.

Gesprekken met Apple

The Sunday Telegraph weet nu te melden dat Apple in gesprek is met de organisatoren achter de Orange Prize for Fiction over een samenwerking. Naast Apple zouden ook andere partijen zoals Kobo, producent van eboeken, interesse hebben in een sponsorcontract. De gesprekken met Apple zouden echter het verst zijn gevorderd.

Het is onduidelijk wat een samenwerking met Apple voor de prijs zou betekenen. Zo is het niet duidelijk of Apple de naam van de prijs wil wijzigen in bijvoorbeeld de Apple Prize for Fiction. Ook wordt het verwerken van een productnaam als iPhone of iPad als een mogelijkheid genoemd. Bronnen van The Sunday Telegraph melden daarnaast dat Apple de prijs een prominent plek zou willen geven in zijn iBookstore.

0 Reactie(s) op: Apple overweegt Orange Prize for Fiction te sponsoren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.