Apple overweegt bouw tweede megadatacenter

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 december 2011 11:32

Nieuws

Apple overweegt een enorm datacenter te bouwen in Prineville, Oregon. Het datacenter moet Apple's bestaande datacenter in Maiden, North Carolina aanvullen. Apple zou een stuk grond van 64,7 hectare in de buurt van een Facebook-datacenter op het oog hebben.

Dit schrijft OregonLive.com op basis van twee anonieme bronnen die bekend zouden zijn met de plannen van Apple. Apple zou op dit moment wachten op extra informatie over het stroomnetwerk in Prineville, waaruit zou moeten blijken of deze geschikt is voor het huisvesten van Apple's datacenter. Het datacenter heeft de codenaam 'Maverick' gekregen.

Het datacenter in Prineville moet in eerste instantie een vermogen van 31 megawatt krijgen. Apple zou direct extra land willen aanschaffen om een toekomstige uitbreiding van het datacenter mogelijk te maken. Ook zou Apple het elektriciteitsnet alvast willen voorbereiden om de uitbreiding van het datacenter.

Waarschijnlijk wilt Apple met het nieuwe datacenter meer capaciteit tot zijn beschikking krijgen voor iCloud. iCloud draait momenteel onder andere in Apple's datacenter in Maiden, North Carolina. Daarnaast heeft Apple een kleiner datacenter in Newark, Californië en één in Santa Clara, Californië.

Via: MacRumors

0 Reactie(s) op: Apple overweegt bouw tweede megadatacenter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.