Apple overspoeld met verzoeken om versleuteling van iPhones te kraken

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 mei 2013 16:38

Nieuws

Apple kraakt op verzoek de versleuteling van iPhones en speelt data van de smartphones door aan opsporingsinstanties. Apple krijgt hiervoor van Amerikaanse opsporingsinstanties echter dusdanig veel verzoeken, dat het bedrijf met een wachtlijst moet werken.

Dit schrijft CNET op basis van documenten die tijdens een rechtszaak tegen een vermeende drugsdealer openbaar zijn gemaakt. De man uit de Amerikaanse staat Kentucky maakte gebruik van een versleutelde iPhone 4S. De beveiliging van de iPhone bleek echter dusdanig goed dat het Amerikaanse Bureau voor Alcohol, Tabak en Vuurwapens (ATF) niet in staat was de versleuteling zelf te kraken. De ATF vroeg Apple daarom om hulp.

Wachtlijst

Apple krijgt van Amerikaanse opsporingsinstanties echter dusdanig veel verzoeken voor het kraken van de versleuteling van iPhones dat het bedrijf niet direct aan het verzoek van de ATF kon voldoen. De ATF werd op een wachtlijst geplaatst en moest tenminste 7 weken wachten voordat de iPhone 4S werd ontsleuteld.

CNET stelt dus dat Apple een methode heeft ontwikkeld om het wachtwoord van een iPhone te omzeilen, zodat de data op de telefoon kan worden uitgelezen. De iPhone wordt hierbij met behulp van een USB-kabel aan een externe harde schijf gekoppeld, waarop de data wordt gekopieerd. Deze harde schijf wordt overhandigd aan de overheidsinstantie die het verzoek de beveiliging van de iPhone te kraken. Apple weigert hier een reactie op te geven.

Waarschuwing voor iPhone-gebruikers

Christopher Soghoian van de Amerikaanse burgerrechtenorganisatie ACLU stelt dat veel iPhone-gebruikers niet weten dat Apple in staat is de beveiliging van hun iPhone te kraken en bereid is hun data op verzoek af te staan aan opsporingsinstanties. iPhone-gebruikers moeten deze zaak volgens Soghoian dan ook als waarschuwing zien.

0 Reactie(s) op: Apple overspoeld met verzoeken om versleuteling van iPhones te kraken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.