Apple opent onderzoekscentrum in het Chinese Shanghai

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 januari 2013 13:32

Mac

Apple opent een research & development (R&D)-centrum in Pudong, een district in de Chinese stad Shanghai. Het bedrijf huurt drie panden in Pudong, waarvan één wordt ingezet als onderzoekscentrum. Apple's nieuwe R&D-centrum moet in de zomer van 2013 zijn deuren openen.

BrightWire meldt op basis van China Business News dat Apple documenten heeft ingediend bij de Shanghai Municipal Administration for Industry and Commerce, de Chinese variant van de Kamer van Koophandel. De iPhone-fabrikant huurt de drie gebouwen naar schatting voor 50 miljoen Yuan, omgerekend zo'n 6 miljoen euro, per jaar.

Interieur wordt nog verbouwd

Het onderzoekscentrum moet in de zomer van 2013 zijn deuren openen. De verbouwing van het de buitenzijde van het gebouw zou inmiddels volledig zijn afgerond, maar aan het interieur van het gebouw wordt nog gewerkt. Apple zou de komst van het onderzoekscentrum in Shanghai al zes of zeven jaar voorbereiden.

Het openen van een onderzoekscentrum is opnieuw een aanwijzing dat Apple zich meer gaat richten op China. Tim Cook bracht onlangs voor de tweede keer in tien maanden tijd een bezoek aan het Aziatische land en maakte in een interview bekend dat China Apple's belangrijkste afzetmarkt wordt. Cook ging daarnaast is met China Mobile in gesprek gegaan over een samenwerking. China Mobile is de grootste telecomprovider ter wereld met maar liefst 700 miljoen Chinese klanten. De provider biedt de iPhone tot nu toe echter niet aan.

Via: AppleInsider

0 Reactie(s) op: Apple opent onderzoekscentrum in het Chinese Shanghai

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.