Apple-ontwerper Jonathan Ive geridderd in Londen

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 mei 2012 15:17

iPad

Jonathan Ive, de Britse Apple-ontwerper achter de iPhone, iPad, iPod en iMac, is vandaag geridderd. De ceremonie vondt plaats in Buckingham Palace in Londen, waar Ive speciaal voor terugkeerde uit zijn woonplaats San Francisco in de Verenigde Staten.

De BBC heeft beelden van de riddering van Ive. Vooral de vader van Ive blijkt een grote rol te hebben gespeeld in Ive's ontwerpcarriére. De ontwerper noemt zijn vader een 'uitstekende vakman'. In een interview met The Telegraph vertelt Ive: "Hij maakte meubels, hij maakte zilverwaren en hij had de gave iets van zichzelf te kunnen maken". Ive volgde uiteindelijk een ontwerpopleiding op Newcastle Polytechnic, dat vandaag de dag als Northumbria University door het leven gaat.

Kennismaking met Apple

Op zijn ontwerpopleiding kwam Ive voor het eerst in aanraking met een Mac. Ive stelt verbaasd te zijn geweest over het gebruiksgemak van de machine. "Ik realiseerde mij dat het niet aan mij lag. De computers die ik tot nu toe had gebruikt waren absoluut waardeloos".

Over zijn taak als ontwerper bij Apple zegt Ive: "We proberen producten te ontwerpen die niet te voorkomen lijken te zijn. Dit geeft je het gevoel dat het product de enige logische oplossing is". Ook zegt Ive: "Onze producten zijn tools. We willen dan ook niet dat het ontwerp in de weg staat. We proberen daarom eenvoud en duidelijkheid te scheppen".

0 Reactie(s) op: Apple-ontwerper Jonathan Ive geridderd in Londen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.