Apple ontvangt bouwvergunning voor Haagse Apple Store

Door: Wouter Hoeffnagel | 19 januari 2013 12:13

iPad

De weg voor een tweede Nederlandse Apple Store is vrij. Apple is in het bezit van een bouwvergunning voor zijn winkel in de Haagse Passage. De winkel komt op de voormalige locatie van boekwinkel Selexyz Verwijs, die is samengegaan met concurrent Slegte.

OneMoreThing meldt de gemeenteraad van Den Haag akkoord is gegaan met de vergunning aangezien Apple voert geen ingrijpende veranderingen aan het pand door. Dit betekent dat het pand bijvoorbeeld niet de karakteristieke glazen trap krijgt, die we kennen uit de Amsterdamse Apple Store. In plaats daarvan maakt Apple in de Haagse winkel gebruik van de bestaande trap van het monumentale pand.

De winkels die samen de Haagse Apple Store gaan vormen

Winkelpanden samenvoegen

Daarnaast is de gemeente Den Haag van mening dat Apple het historische pand zelfs in ere herstellen door winkelpanden samenvoegen. Apple verwijdert onder andere een loopbrug en metalen trap die Selexyz Verwijs aan het pand had toegevoegd. De winkel gaat bestaan uit een begane grond, tussenvloer en een eerste verdieping.

Apple verwijdert de loopbrug en metalen brug van Selexyz uit het pand

Naast boekwinkel Verwijs/Selexyz zijn ook de winkels Ecco en Giullia & Co uit het monumentale pand getrokken. Beide winkels zijn door Apple uitgekocht. De komst van de Haagse Apple Store is slecht nieuws voor de Apple Premium Reseller (APR) A-mac, die eveneens in de Haagse Passage is gevestigd. De APR gaat op zoek naar een nieuwe locatie.

0 Reactie(s) op: Apple ontvangt bouwvergunning voor Haagse Apple Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.