Apple onthult 'teleurstellende' iPad 2 - UPDATE

Door: kristian-van-tuil | 03 maart 2011 11:36

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Kritiek

Volgens critici stelt Apple met de iPad 2 enigszins teleur. Zij noemen de verbeteringen niet wereldschokkend en vinden het sowieso jammer dat er geen echte verassingen te ontdekken waren.

"Apple heeft de lat niet veel hoger gelegd", zegt analist Jack Gold van J. Gold Associates. "Ik zie dit [apparaat] niet boven de competitie uitsteken, vooral niet boven Motorola's Xoom. Apple fans zullen deze laatste versie wel kopen of upgraden, maar ik verwacht niet dat deze verbeteringen mensen naar de winkel doen laten rennen om er één te kopen."

Ezra Gottheil van Technology Business Research beaamt het betoog van Gold. "Is het weer aantrekkelijk? Ja. Maar het was voorspelbaar. Het waren zaken die iedereen verwachtte, ook de concurrentie."

Ook Stephen Baker van onderzoeksbureau NPD Group loopt niet warm voor de verbeterde versie. "Het lijkt erop dat iedereen dit keer precies wist wat er komen ging. Het is allemaal voorspelbaar geweest. Jammer, want er zijn zoveel manieren geweest waarmee je zaken op een verassende manier had kunnen veranderen."

Een van die verassingen had volgens Baker een lagere prijs kunnen zijn. Ook de specificaties hadden volgens de analist een stuk scherper gekund. "De concurrentie komt binnen drie of vier maanden met hetzelfde", zegt hij. "We zijn op een punt aanbeland waarop de set aan functionaliteit voor iedere apparaat vergelijkbaar zal zijn, althans in deze ronde."

Toch denkt Baker dat Apple met de ervaringen van de iPad 1 een groot voordeel heeft ten opzichte van de concurrenten. "Ze brengen de eerste tablet van de tweede generatie uit. Ze hebben een jaar ervaring met tablets en weten al een jaar hoe ze zoiets moeten verkopen."

Volgens Baker is het grote verschil met concurrenten als Motorola, RIM en Samsung dat Apple over een ijzersterk besturingssysteem beschikt. "Apple laat vandaag zien dat hardware misschien niet zo belangrijk is. Het grootste verschil met de rest is iOS versus de rest en de App Store versus de rest. Als Apple de gebruikservaring verder weet uit te bouwen, is het succes misschien niet afhankelijk van de hardware."

UPDATE:

Ondertussen lijkt de aankondiging van de nieuwe Apple-gadget voor veel iPad 1-bezitters reden om hun toestel via Marktplaats te verkopen. iPads van soms maar enkele dagen of weken oud, worden sinds gisteravond volop aangeboden. Als je even goed zoekt, blijkt het om enkele honderden tablets te gaan die nu op een nieuwe eigenaar wachten. Wil je wel een iPad, maar niet het allernieuwste model? Sla dan nu je slag.

0 Reactie(s) op: Apple onthult 'teleurstellende' iPad 2 - UPDATE

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.