Apple onthult iOS 6, in de herfst naar iPhone, iPad en iPod touch

Door: Elmar Rekers | 11 juni 2012 21:28

Nieuws

Apple heeft tijdens de WWDC-conferentie iOS 6 aangekondigd. Het nieuwe mobiele besturingssysteem brengt onder meer een Facebook-integratie met zich mee en zal zoals verwacht Google Maps vervangen voor Apple's eigen Kaarten-systeem.

Apple laat weten dat iOS 6 in het najaar beschikbaar komt voor de iPad 2, nieuwe iPad, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S en de laatste versie van de iPod touch. Oudere hardware, zoals de eerste generatie iPad, zal dus blijven steken op iOS 5. Softwareontwikkelaars kunnen vanaf maandag al aan de slag met een testversie van iOS 6.

Apple belooft dat iOS 6 ruim tweehonderd vernieuwingen met zich mee zal brengen. Zo is er naast Twitter ook een Facebook-integratie aanwezig en lanceert Apple zijn eigen Kaarten-dienst. Met dit laatste zal Google Maps dus niet langer de standaard kaartenservice op Apple's mobiele apparaten zijn.

Verkeersinformatie

Kaarten zal naast alle bekende functies ook over een 'vogelperspectief'-modus beschikken, waarmee steden in 3D bekeken kunnen worden. Daarnaast belooft Apple ook actuele verkeersinformatie op de kaarten weer te geven. Of deze functies ook direct beschikbaar zullen zijn in Nederland is op het moment van schrijven nog niet duidelijk.

Een andere iOS 6-app die Apple maandagavond onthulde is Passbook. Hiermee zegt de fabrikant een totaalpakket aan te bieden voor alles dat te maken heeft met het boeken en beheren van vliegtickets, concertkaartjes en klantenkaarten. De app maakt veelvuldig gebruik van QR-codes om de gebruiker bijvoorbeeld toegang te verschaffen tot de verschillende evenementen.

Nog geen Nederlandse Siri

Verder zal FaceTime in iOS 6 mogelijk worden over een 3G-verbinding, is het mogelijk om Photo Streams te delen met contactpersonen en zijn er vele kleine aanpassingen aangebracht aan de e-maildienst. Tot slot is ook Siri onder handen genomen. De spraakgestuurde assistent zal onder meer sportuitslagen kunnen opnoemen en krijgt de bevoegdheid om apps op te starten. Siri zal tevens in een aantal nieuwe talen beschikbaar komen, maar Nederlands zal ook dit jaar nog niet ondersteund worden. Wel komt Siri met iOS 6 naar de nieuwe iPad.

Tot slot laat Apple weten dat de nieuwe versie van zijn OS X-besturingssysteem, OS X 10.1 Mountain Lion, in juli gelanceerd wordt voor iMacs en MacBooks. Gebruikers die willen upgraden kunnen dit wederom enkel via de Mac App Store doen en zullen hier 20 dollar voor moeten betalen.

0 Reactie(s) op: Apple onthult iOS 6, in de herfst naar iPhone, iPad en iPod touch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.