Apple ondersteunt 4G in nieuwe iPad

Door: tonie-van-ringelestijn | 07 maart 2012 20:32

iPad

Hij heet geen iPad 3, maar 'de nieuwe iPad' en is het eerste mobiele Apple-apparaat met ondersteuning voor 4g-netwerken. Hij heeft een scherm met hogere resolutie dan huidige hd-tv's.

De opvolger van de iPad 2 is woensdagavond door Apple aangekondigd. Het nieuwe model heeft als belangrijkste verbetering een Retina-scherm met een hogere resolutie: 2048 bij 1536 pixels. Hij heeft ook een nieuwe dual-core processor, Apple's eigen A5X-processor. De A5x is grafisch vier keer sneller dan Nvidia's Tegra 3-chip, claimt Apple. De nieuwe tablet heeft ook verbeterde camera aan de achterkant met 5 megapixel.

De prijzen van de nieuwe iPad komen overeen met die van de ipad en beginnen bij 499 dollar voor het 16-gb model met alleen Wifi. In Nederland is de iPad op 23 maart te koop, vanaf 479 euro.

4g-ondersteuning

Bijzonder is verder dat Apple met de nieuwe iPad ook zijn eerste stappen op 4G-gebied zet. De nieuwe tablet ondersteunt allerlei vormen van sneller mobiel internet, waaronder LTE. In Nederland zijn dit soort 4g-netwerken nog niet actief. De benodigde frequenties voor landelijke 4g-netwerken worden pas dit najaar geveild. Apple werkt in Noord-Amerika samen met vijf grote telecomnetwerken voor het aanbieden van 4g op de tablet. De nieuwe iPad voegt ook ondersteuning voor HSPA+ en dual-carrier HSPA toe, waardoor ook internetten via 3g sneller gaat met respectievelijk maximaal 21 mbps en 42 mbps.

Nieuwe Apple TV

Apple kondigde ook een nieuwe versie van Apple TV aan met ondersteuning van full hd-kwaliteit video en een verbeterde interface. Gebruikers van iCloud kunnen nu ook eerder aangeschafte films uit de cloud downloaden en bekijken via Apple TV. Er zijn volgens Apple-ceo Tim Cook nu meer dan 100 miljoen iCloud-klanten. De films in de iTunes Store ondersteunen nu volledige hd-kwaliteit 1080p HD.

315 miljoen iOS-apparaten

Apple heeft in totaal 315 miljoen iOS-apparaten verkocht, waarvan 63 miljoen in het vierde kwartaal van 2011. Samen met iPods was dat goed voor 76 procent van de omzet van Apple. In de App Store staan nu 585 duizend verschillende apps, waarvan 200 duizend voor de iPad. Enkele dagen geleden passeerde de App Store de grens van 25 miljard gedownloade apps.

0 Reactie(s) op: Apple ondersteunt 4G in nieuwe iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.