Apple onderhandelt over muziekrechten voor iCloud

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 oktober 2011 19:22

Nieuws

Apple is momenteel druk bezig met het verwerven van internationale rechten voor het gebruik van muziek in de cloud. Apple zou deals voor de rechten met platenmaatschappijen nog voor de mogelijke lancering op 4 oktober willen afronden. Ook blijkt Apple nu al een welkomsmail te hebben verstuurd naar enkele gebruikers.

Anonieme bronnen hebben tegen CNet gezegd dat Apple in gesprek is met platenmaatschappijen om de deal rondom de muziekrechten voor iCloud rond te krijgen. De licenties die Apple wil afsluiten zouden overeenkomen met licenties die Apple eerder in de Verenigde Staten afsloot. Naar verwachting lanceert Apple op 4 oktober iCloud gelijktijdig met de iPhone 5 en iOS 5.

Ondanks dat iCloud nog niet is gelanceerd blijkt Apple nu al een welkomsmail naar enkele gebruikers te hebben gestuurd. Een lezer heeft de mail doorgestuurd naar Apple Insider. In de mail staat het Apple ID dat gekoppeld is aan iCloud. Deze Apple ID kan voortaan gebruikt worden voor het installeren van een iPhone, iPad, iPod of Mac.

De mail bevat een URL naar een instructiepagina die gebruikers helpt bij het in gebruik nemen van iCloud. De pagina met instructies is op dit moment nog niet online. In de mail schrijft Apple verder dat iCloud al je content centraal opslaat en draadloos doorstuurt naar apparaten. Zo zal een muzieknummer dat je in iTunes op je Mac aanschaft automatisch op je iPhone en iPad verschijnen.

0 Reactie(s) op: Apple onderhandelt over muziekrechten voor iCloud

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.