Apple ondanks rechtszaken grote klant Samsung

Door: chris-koenis | 12 mei 2014 14:09

iPad

Dat Apple en Samsung onderling flink wat rechtszaken uitvechten betekent niet dat de handel stil staat. Samsung is zelfs de hoofdleverancier van iPad-schermen geworden.

Begin deze maand besloot een Amerikaanse jury nog dat Samsung 120 miljoen dollar schadevergoeding aan Apple moet betalen wegens patentschendingen. Maar terwijl de rechtszaken elkaar in hoog tempo opvolgen, gaat achter de schermen de business vrolijk door. Wat heet, volgens marktonderzoeker DisplaySearch is Apple dit jaar nog afhankelijker geworden van Samsung bij het fabriceren van de iPad.

Hoofdleverancier

Zo zeer dat Samsung nu hoofdleverancier is van de displays voor Apple's tablet. De marktonderzoeker berekent dat Samsung met 5,2 miljoen stuks 9,7-inch schermen (resolutie 2048 bij 1536) nu voor 62 procent van alle iPad-displays zorgt, meldt techsite CNet. De beeldschermen worden gebruikt voor de iPad Air en de iPad met Retina-display.

Samsung drukt zo het leveranciersaandeel van LG Display. Dat bedrijf is traditioneel een grote Apple-leverancier maar zag zijn aandeel flink teruglopen van 61 naar 38 procent.

Stagnatie

De laatste cijfers van Apple tonen overigens een stagnatie in de tabletmarkt. Voor het eerst waren er minder iPad-verkopen: een terugloop van 19,5 miljoen vorig jaar naar 16,4 miljoen stuks in het tweede kwartaal van 2014.

1 Reactie(s) op: Apple ondanks rechtszaken grote klant Samsung

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 12 mei 2014 20:50 MarkS90
  Ik zat mij even af te vragen hoe ik zou moeten reageren …

  Feit is dus blijkbaar dat ondanks de rechtszaken, Apple en Samsung gewoon zaken doen met elkaar, al dan niet onder de tafel.

  Het hele debacle begint een beetje pervers te worden. Liever zou ik zien dat beide partijen normaal doen en doorgaan met waar ze altijd al goed in waren: maken en verkopen van consumentenelektronica.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.