Apple neemt ook onderwijsmarkt over

Door: rene-schoemaker | 05 september 2012 11:21

Nieuws

Apple neemt de onderwijsmarkt over. In de afgelopen maanden hebben Amerikaanse scholen en scholieren gekozen voor een Mac of iPad en wordt de PC gedumpt. Ook bij bedrijven is die trend zichtbaar.

In het onderwijs en de zakelijke markt zorgt de brede adoptie van de iPad tevens voor een toename van verspreiding van Macs, zo heeft analist Charlie Wolf geconstateerd. In de afgelopen drie maanden, in aanloop naar het nieuwe schooljaar, zijn de Mac-verkopen aan Amerikaanse scholen wel met 0,1 procent gedaald, maar zijn er vergeleken met vorig jaar liefst 13,9 procent minder aan traditionele PC's verkocht.

PC wordt direct en indirect opgevreten door iPad

Volgens Wolf betekent dat dat de iPad direct en indirect het marktaandeel van de PC opeet, schrijft Fortune. In dit lopende derde kwartaal hebben scholen al een miljoen iPads aangekocht voor hun leerlingen en personeel.

Maar de groeicijfers in het onderwijs vallen nog in het niet bij de enorme stijging in de Amerikaanse zakelijke markt, waar volgens Wolf 56,6 procent meer Macs werden verkocht dan vorig jaar terwijl het totaal aantal computers een daling in de verkoop zag van 8,8 procent.

iPad en iPhone stimuleren verkoop Mac

“Ondanks de topprijzen die Apple rekent voor zijn producten verwacht ik dat de groei van de Mac door zal gaan, sneller dan de groei van de PC-markt. De groei van de Mac wordt dubbel gestimuleerd, door het klantaanzuigende effect van zowel de iPad en de iPhone", meent Wolf.

Overigens daalde de wereldwijde verkoop van Macs aan huishoudens wel en met maar liefst 4,6 procent, maar dat doet Wolf af als een incident. Volgens de analist komt dat door vertragingen in de 'upgrade cycle' van de Mac, klanten zouden wachten op nieuwe producten.

0 Reactie(s) op: Apple neemt ook onderwijsmarkt over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.