Apple neemt gps-bedrijf Coherent Navigation over

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 18 mei 2015 10:34

Mac

Apple heeft Coherent Navigation overgenomen. Coherent heeft een zeer nauwkeurige gps-techniek ontwikkeld en zou Apple kunnen helpen de navigatie en kaarten te verbeteren.

Apple heeft de overname van gps-bedrijf Coherent Navigation bevestigd. Er doken al geruchten op met betrekking tot de overname, en Apple heeft de deal nu tegenover The New York Times bevestigd: "Apple koopt van tijd tot tijd kleinere technologiebedrijven, en doet zoals altijd geen mededelingen over het doel of de plannen met de overname," zo liet Apple via de standaard mededeling weten aan de krant. Voormalig CEO van Coherent, Paul Lego, is inmiddels al toegevoegd aan het Apple Maps-team en ook oprichters William Bencze en Brett Ledvina werken al voor Apple.

Apples plannen met Coherent

Coherent Navigation werd in 2008 opgericht. Eén van de belangrijkste werkgebieden van Coherent was High Integrity GPS. Door een combinatie van traditionele gps-satellieten en signalen van lager vliegende satellieten van bedrijven als Boeing en Iridium, maakt het een nauwkeurige plaatsbepaling mogelijk. Hoewel de plannen van Apple met de technologieën van Coherent nog niet bekend zijn, lijkt het voor de hand te liggen dat de navigatie en kaarten in bijvoorbeeld Maps en CarPlay verbeterd gaan worden.

0 Reactie(s) op: Apple neemt gps-bedrijf Coherent Navigation over

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.