Apple Music wordt fulltime radiostation

Door: Daan Doedens Daan Doedens | 08 juni 2015 21:28

iPad

Apple heeft op de Worldwide Developers Conference laten zien hoe de nieuwe muziek-app eruit gaat zien. Het bedrijf wil een 24 uurs-radiostation worden, zodat je nooit meer zonder muziek hoeft te zitten.

Apple Music gaat volledig de concurrentie aan met de welbekende muziekstreamingsdiensten. Er is goed naar Spotify en consorten gekeken om een mooie gebruikersinterface te maken, natuurlijk wel met een duidelijk Apple-sausje eroverheen gegoten.

Nieuw is het zogenaamde 24/7 Radio-idee. Met Beats1, een verwijzing naar het bedrijf dat Apple al eerder overnam, wordt een constante stream van muziek naar je Apple-device gestuurd. Daarmee is Apple Music het eerste 24-uurs live radiostation ter wereld.

For You

Apple wil dat je zonder moeite te doen de hele dag naar je favoriete muziek kan luisteren. Het bedrijf probeert er ook achter te komen wanneer je waarnaar wil luisteren en zorgt ervoor dat je niet eens meer zelf een album hoeft te kiezen. Dat moet gebeuren via het nieuwe For You, dat niet alleen uitgaat van algoritmes en gelijksoortige artiesten, maar een volledig beeld probeert te krijgen van de muziek die jij leuk vindt.

Siri

Handig is de volledige integratie van Siri met de nieuwe muziek-app. Vraag de spraakassistente om een bepaald nummer of een bepaalde playlist te spelen en Siri doet precies wat je vraagt. Het noemen van een artiest is al voldoende als je op zoek bent naar dat ene nummmer van die ene artiest.

Apple Music kost 9,99 dollar per maand ( de eerste drie maanden zijn gratis) en komt, afhankelijk van je device en besturingssysteem, eind deze maand of komende herfst beschikbaar.

0 Reactie(s) op: Apple Music wordt fulltime radiostation

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.