Apple Music aangekondigd op WWDC

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 08 juni 2015 09:57

Mac

Sony Music CEO Doug Morris bevestigde gisteren dat Apple's nieuwe muziekdienst vanavond wordt aangekondigd op de WWDC. Op een gelekte foto van een Apple-medewerker is ook te zien dat de muziekdienst Apple Music gaat heten.

De nieuwe muziekdienst van Apple wordt vanavond aangekondigd op de WWDC. Dat liet Sony Music CEO Doug Morris gisteren in een interview weten. Morris is daarbij een betrouwbare bron aangezien hij goed bevriend is met Apple's Jimmy Iovine, die de leiding heeft over Apple Music, en Sony Music ook één van de partijen is waarmee Apple onderhandelt over de muziekdienst. We kunnen er daardoor van uitgaan dat we vanavond meer gaan horen over de nieuwe muziekdienst, of de licenties nu rond zijn of niet.

Muziekdienst gaat Apple Music heten

Naast de bevestiging van Morris lekte er gisteren ook een foto uit op Instagram van een Apple-medewerker waaruit blijkt dat de muziekdienst besproken gaat worden op de WWDC. Op de foto is een WWDC-visitekaartje van de medewerker te zien en daarop staan Apple TV en Apple Music. De dienst krijgt volgens de Financial Times een proefperiode van drie maanden waarin gebruikers de dienst zonder kosten kunnen uitproberen. Een abonnement kost daarna waarschijnlijk 10 dollar per maand. Apple Music zal een mix worden van iTunes en Beats en waarschijnlijk beschikbaar worden in iOS 8.4. Apple TV staat ook vermeld op het kaartje maar zal niet besproken worden op de WWDC.

We houden je vanavond uiteraard op de hoogte van al het nieuws rond de WWDC. Naast nieuws rond de muziekdienst verwachten we onder meer ook meer te horen over iOS 9, OS X 10.11 en HomeKit. Houdt de site in de gaten en volg ons Twitter- en Facebook-account vanavond vanaf 19:00 uur.

0 Reactie(s) op: Apple Music aangekondigd op WWDC

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.