Apple moet VirnetX 368,2 miljoen dollar betalen in rechtszaak over FaceTime

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 november 2012 13:27

iPad

Apple moet het Amerikaanse bedrijf VirnetX Holding Corp 368,2 miljoen, zo'n 287 miljoen euro, dollar betalen voor het schenden van patenten op een technologie voor virtuele private netwerken. De technologie wordt door Apple gebruikt in FaceTime.

Dit meldt Bloomberg. VirnetX beschuldigde Apple van het schenden van vier patenten die betrekking hebben op gevirtualiseerde private netwerken. Apple zou met zowel de iPhone, iPod touch, iPad als alle Mac-modellen die FaceTime-mogelijkheden bieden inbreuk maken op de patenten. Apple ontkende de aantijgingen en claimde dat de patenten van VirnetX ongeldig waren.

Apple ontkent

Danny Williams, een advocaat die Apple vertegenwoordigt, stelde dat Apple in FaceTime een andere technologie gebruikt dan de technologie die in de patenten van VirnetX worden beschreven. De technologie van VirnetX zou hooguit onderdeel uitmaken van een veel groter product. Het bedrijf heeft volgens Apple's advocaat dan ook geen recht op een schadevergoeding.

De rechter is het hier niet mee eens en oordeelt dat Apple wel degelijk inbreuk maakt op de patenten van VirnetX. De iPhone-producent moet VirnetX daarom een schadevergoeding van 368,2 miljoen dollar betalen. Dit bedrag is aanzienlijk lager dan de vergoeding van 708 miljoen dollar die VirnetX van Apple eiste.

Verdere stappen

Doug Cawley, een advocaat die VirnetX vertegenwoordigt, zegt in een reactie op de uitspraak dat Apple jarenlang heeft geweigerd redelijke licentiegelden te betalen voor het gebruik van de patenten. De advocaat liet weten dat VirnetX verdere stappen wil ondernemen om het gebruik van de patenten voor Apple in de toekomst onmogelijk te maken.

1 Reactie(s) op: Apple moet VirnetX 368,2 miljoen dollar betalen in rechtszaak over FaceTime

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 februari 2014 23:15 Anoniem
    Na deze uitspraak van de rechter ging het beeld en geluid van FaceTime meteen achteruit maar dat is nu opgelost. FaceTime werkt super nu.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.