Apple moet Samsung's kosten in Britse rechtszaak vergoeden

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 november 2012 19:19

iPad

Het verliezen van de rechtszaak tegen Samsung over het kopiëren van de iPad in het Verenigd Koninkrijk heeft vervelende gevolgen voor Apple. Het bedrijf moet alle kosten die Samsung in het juridische proces heeft gemaakt vergoeden. Daarnaast moet de advertentie waarin Apple zijn excuses aanbiedt aan Samsung langer online blijven staan.

Dit meldt 9to5Mac. Vorige week werd al duidelijk dat de Britse rechtbank boos is over Apple's houding tegenover de rechtbank. Apple zou verwarring hebben geprobeerd te zaaien door de uitspraak van een Amerikaanse en Duitse rechter in de advertentie op te nemen. Daarnaast verstopte Apple de advertentie achter de 'vouw', waardoor de advertentie nooit direct zichtbaar was voor bezoekers van zijn website. De rechtbank stelt dat Apple zich onprofessioneel opstelt.

Advertentie langer online

De rechtbank leek Apple echter niet direct voor dit gedrag te straffen. Hier is nu verandering in gekomen. De Britse rechter verplicht Apple de advertentie tot 15 december 2012 op zijn website online te laten staan. Dit is aanzienlijk langer dan de periode dat de advertentie in eerste instantie van de rechtbank online vertoond moest worden.

Daarnaast verplicht de Britse rechter Apple alle kosten te vergoeden die Samsung tijdens het juridische proces heeft gemaakt. Het gaat hierbij niet alleen om kosten als proceskosten en de kosten van een advocaat, maar ook om minder voor de hand liggende kosten zoals lunch- en parkeerkosten.

0 Reactie(s) op: Apple moet Samsung's kosten in Britse rechtszaak vergoeden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.