Apple moet privacy gerelateerde vragen in VS beantwoorden

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 maart 2012 16:41

Nieuws

Apple moet in de Verenigde Staten vragen gaan beantwoorden van de leden van de Energy and Commerce-commissie over het privacybeleid van het bedrijf. De vragen worden gesteld naar aanleiding van een aantal privacy gerelateerde incidenten.

In een brief bedanken de leden van de commissie Apple voor het schriftelijk beantwoorden van een aantal eerdere vragen in een eerdere brief. De commissie stelt echter dat niet alle vragen in de reactie zijn beantwoord. De leden vragen Apple daarom een aantal woordvoerders aan te stellen die antwoord kunnen geven op deze vragen. Daarnaast vraagt de commissie om uitleg over het privacybeleid van Apple.

De vragen worden gesteld nadat bleek dat een aantal iOS-apps het complete adresboek van iOS-gebruikers kopieerde naar eigen servers. De apps vroegen hiervoor geen toestemming aan de gebruiker, waardoor gebruikers niet op de hoogte waren van de werkwijze. Het ging hierbij vooral om social media-apps als Path en Foursquare.

Het kopiëren van het adresboek bleek mogelijk met behulp van de Address Book API. Apple verbiedt ontwikkelaars in zijn voorwaarden de mogelijkheden voor het kopiëren van adresgegevens te gebruiken. De naleving van deze regel zou echter op geen enkele wijze worden gecontroleerd.

0 Reactie(s) op: Apple moet privacy gerelateerde vragen in VS beantwoorden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.