Apple moet lappen, vinden de aandeelhouders

Door: matthijs-van-den-broek | 08 februari 2013 08:38

Mac

Een deel van de aandeelhouders van Apple vindt dat Apple over de brug moet komen met geld. Het bedrijf heeft 137 miljard euro op de bank. En dat wordt maar meer en meer, ondanks tegenvallende beursresultaten blijft Apple de cashpositie spekken. En bij Apple zijn ze niet voornemens om uit gaan keren. Dat is tegen het zere been van de aandeelhouders. Die roepen op tot actie.

David Einhorn van Apple's aandeelhouder Greenlight Capital wil meer geld van Apple zien en is daarom een rechtszaak tegen het bedrijf begonnen. Een eerder voorstel om de cashpositie niet verder te verstevigen maar een groter deel van de winst uit te keren werd door Apple afgewezen. In de brief die op de website van de Financial Times staat schrijft Greenlight Capital onder anderen:

"However, like many other shareholders, Greenlight is dissatisfied with Apple’s capital allocation strategy. The combination of Apple’s low (and shrinking) price to earnings multiple and $137 billion

(and growing) hoard of cash on the balance sheet supports Greenlight’s contention that Apple has an obligation to examine all options to create and unlock additional value."

Einhorn roept andere aandeelhouders in de brief op een voorstel dat Apple op 27 februari zal voorleggen af te wijzen.

Apple stelt in een reactie die je hier op de website van Apple kunt lezen als "press statement" dat de raad van bestuur 'actieve discussies' voert over het uitkeren van aanvullend dividend. Daarin zal ook het standpunt van Greenlight worden meegenomen. In corporate pr-termen ziet dat er deels zo uit:

"Apple’s management team and Board of Directors have been in active discussions about returning additional cash to shareholders. As part of our review, we will thoroughly evaluate Greenlight Capital’s current proposal to issue some form of preferred stock. We welcome Greenlight’s views and the views of all of our shareholders."

0 Reactie(s) op: Apple moet lappen, vinden de aandeelhouders

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.