Apple mist deadline voor de lancering van iTunes Match

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 november 2011 17:56

Nieuws

Apple heeft de lancering van de muziekdienst iTunes Match uitgesteld. Tijdens de 'Let's Talk iPhone'-evenement kondigde Apple aan iTunes Match eind oktober in de Verenigde Staten te lanceren. Vandaag is het echter 1 november en iTunes Match is nog niet beschikbaar.

De beta van iTunes 10.5.1, waarin ontwikkelaars iTunes Match konden uitproberen, is sinds maandag verlopen. Apple heeft nog geen nieuwe betaversie beschikbaar gesteld. Bronnen van MacRumors stellen dat Apple bijna klaar is voor de lancering van de dienst. Medewerkers van Apple Stores zouden inmiddels informatie en uitleg hebben ontvangen over iTunes Match.

Met de nieuwe dienst kun je je muziekbibliotheek kunt opslaan in de cloud. De gehele bibliotheek is vervolgens beschikbaar op al je Apple-producten. Dit heeft als grote voordeel dat je niet langer muziek hoeft op te slaan op bijvoorbeeld je iPhone of iPad, waardoor je minder opslagruimte gebruikt.

iTunes Match is volgens Apple overigens geen streaming muziekdienst. Streaming muziekdiensten slaan slechts een aantal seconden van het nummer op in de buffer, terwijl iTunes Match het complete nummer download tijdens het afspelen. Dit heeft als voordeel dat je het nummer zonder te laden terug kunt spoelen of opnieuw laten afspelen.

Het is nog onduidelijk wanneer iTunes Match in Nederland beschikbaar zal zijn.

[youtube]3ShM5jm4sQ[/youtube]

De iTunes Match beta op iOS

0 Reactie(s) op: Apple mist deadline voor de lancering van iTunes Match

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.