Apple mag meepraten in rechtszaak van patenttroll

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 april 2012 12:10

Nieuws

Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat Apple mee mag praten in de rechtszaak van Lodsys tegen een aantal app-ontwikkelaars. Lodsys stelt dat een aantal apps van de ontwikkelaars inbreuk maken op zijn patenten.

Dit schrijft FOSS Patents. Apple gaf in mei 2011 al aan ontwikkelaars die dreigbrieven hadden ontvangen van Lodsys te willen steunen en beschermen. Door mee te praten in de rechtszaak kan Apple proberen aan te tonen, dat de licentie die het bedrijf met Lodsys afsloot gebruikt mag worden door ontwikkelaars.

In-app aankopen

De patenten waar de rechtszaak over gaat hebben betrekking op functionaliteiten die in veel apps zijn verwerkt. Zo heeft Lodsys een patent op in-app aankopen en een patent op het weergeven van advertenties in een app. Het bedrijf stelt dat de aangeklaagde ontwikkelaars geen toestemming hebben gekregen voor het gebruik van deze patenten. Veel Europese ontwikkelaars verwijderde daarom uit reactie hun apps uit de Amerikaanse App Store.

Lodsys is een bedrijf dat zich niet bezig houdt met de productie van daadwerkelijke productie. De organisatie richt zich uitsluitend op het verlenen van licenties op zijn patenten. Het bedrijf wordt daarom ook wel een 'patenttroll' genoemd.

Licentie

Veel app-ontwikkelaars hebben inderdaad geen licentie afgesloten bij Lodsys. Apple heeft echter wel een dergelijke licentie en is het niet eens met de beweringen van Lodsys. In deze licentie wordt volgens Apple aangegeven dat iedere ontwikkelaar de patenten mag gebruiken.

0 Reactie(s) op: Apple mag meepraten in rechtszaak van patenttroll

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.