Apple maakt zoeken naar nieuwe Apple-producten in plist-bestanden moeilijker

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 december 2011 18:44

iPad

Regelmatig duiken er verwijzingen naar nog niet gelanceerde Apple-producten op in bestanden van iOS. Apple neemt in de beta-versies van iOS 5.1 maatregelen die het vinden van dit soort aanwijzingen moeilijker maakt.

Door een grote hoeveelheid valse verwijzingen toe te voegen aan de plist-bestanden van de beta-versies van iOS 5.1 wordt het lastig verwijzingen naar echte producten te vinden. Met name het bestand 'USBDeviceConfiguration.plist' werd regelmatig doorzocht op nieuwe verwijzingen. Dit bestand bevatte voorheen enkele tientallen verwijzingen. In iOS 5.1 beta 2 kan je in dit bestand echter honderden verwijzingen vinden, waaronder valse verwijzingen als 'iPad10.1', 'iPhone11.3' en iPod11.1'

Chronic, de oprichter van het Chronic Dev Team, heeft in een tweet laten weten dat de maatregel het vinden van verwijzingen naar nieuwe Apple-producten niet onmogelijk maakt. Chronic schrijft in de tweet dat Apple alleen het plist-bestand heeft aangepast waarin 'mensen die niet weten wat zij doen' kijken.

In andere plist-bestanden zouden de valse verwijzingen nog niet zijn toegevoegd. Het ligt echter voor de hand dat Apple in de toekomst ook aan deze bestanden valse verwijzingen zal toevoegen om nieuwsgierige mensen op een dwaalspoor te zetten.

In het verleden zijn er in de plist-bestanden van iOS verwijzingen gevonden naar meerdere nog niet gelanceerde producten. Het gaat hierbij onder andere om de derde generatie Apple TV en een onbekend iPod touch.

Via: MacRumors

0 Reactie(s) op: Apple maakt zoeken naar nieuwe Apple-producten in plist-bestanden moeilijker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.