Apple maakt Chomp onbruikbaar op Android-platform

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 april 2012 19:41

Nieuws

Apple kocht in februari dit jaar de app-zoekmachine Chomp. Chomp was echter zowel als iOS- als Android-app beschikbaar. Hier heeft Apple echter einde aan gemaakt en de app op het Android-platform onbruikbaar gemaakt.

Chomp is een zoekmachine voor apps die zowel via internet als een app beschikbaar is. Met de app zoek je niet op naam, maar op functionaliteiten. Je vult dus simpelweg in wat je wilt doen op je iOS-apparaat, waarna Chomp een lijst presenteert met apps die dit mogelijk maken.

Android-platform

Android-gebruikers hebben deze mogelijkheid sinds kort dus niet meer. Apple heeft het zoeken naar Android-apps onmogelijk gemaakt en Chomp verwijderd uit Google Play, de opvolger de van Android Market. Daarnaast heeft Apple ook alle Android-apps van de website van Chomp verwijderd. Het is dus niet langer mogelijk om Android-apps te zoeken via de website.

Na de overname van Chomp wilde een woordvoerder van Apple aan onze zustersite PC World geen commentaar geven op de vraag hoe Chomp in de producten van Apple zal worden geïntegreerd. Het ligt echter voor de hand dat de dienst in de App Store wordt geïntegreerd. Voorlopig is de app echter gratis te downloaden in de App Store voor zowel de iPhone als iPod touch. De iPad wordt helaas niet ondersteund.

0 Reactie(s) op: Apple maakt Chomp onbruikbaar op Android-platform

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.