Apple legt accessoiremakers strengere regels op

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 november 2012 17:58

iPad

Apple gaat strenger letten op de omstandigheden bij producenten van iOS-accessoires. Fabrikanten van accessoires voor iOS-apparaten moeten zich houden aan een set met richtlijnen om hun producten als bijvoorbeeld 'Made for iPhone' (MFi)-product te mogen verkopen.

Dit heeft Apple bekend gemaakt op de jaarlijkse MFi-conferentie in Shenzhen, China. Fabrikanten moeten voldoen aan een Code of Conduct die Apple op zijn website heeft gepubliceerd. Dit document bevat een flink aantal regels waar leveranciers zich aan moeten houden. Denk hierbij aan regels over werkomstandigheden, het respectvol omgaan met personeel en milieuvriendelijk produceren.

Partners en leveranciers van componenten

Het is voor het eerst dat de fabrikanten van accessoires aan de Code of Conduct moeten voldoen. Voorheen stelde Apple deze eis alleen aan partners en leveranciers van componenten die bijvoorbeeld in de iPhone, iPad of MacBook gebruikt worden. Het is onduidelijk wat de aanleiding is voor strengere regels.

Apple heeft niet bekend gemaakt hoe het bedrijf gaat controleren of fabrikanten van accessoires zich daadwerkelijk aan de Code of Conduct houden. Ook is onduidelijk wat voor consequenties het niet voldoen van de regels voor accessoiremakers heeft.

0 Reactie(s) op: Apple legt accessoiremakers strengere regels op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.