Apple lanceert twee-staps-verificatie in Nederland

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 mei 2013 12:38

iPad

De twee-staps-verificatie van Apple is vanaf vandaag ook beschikbaar in Nederland. Gebruikers die de beveiligingsmaatregel aanzetten ontvangen voortaan bij het inloggen op hun Apple ID een code op hun smartphone die zij naast hun wachtwoord moeten invoeren.

Nederlanders kunnen de verificatiecode op dit moment nog niet als SMS-bericht naar hun smartphone laten verzenden. De code wordt beschikbaar gesteld via de Find My iPhone-app. De code kan in veel andere landen wel via SMS worden ontvangen, waardoor het voor de hand ligt dat Apple deze methode ook in Nederland op een later moment beschikbaar stelt.

Inschakelen via My Apple ID

De twee-staps-verificatie kan worden ingeschakeld door in te loggen op My Apple ID. Klik vervolgens op de knop Wachtwoord en beveiliging en schakel de beveiligingsmaatregel in. De maatregel wordt in Nederland stapgewijs ingevoerd en is dus niet direct voor iedere Nederlander beschikbaar. Het is dus mogelijk dat jij op dit moment nog niet de mogelijkheid hebt de twee-staps-verificatie aan te zetten. Probeer de maatregel in dit geval op een later moment alsnog te activeren.

De beveiligingsmethode is al langer beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland en Nieuw-Zeeland. Apple voegt vandaag naast Nederland de landen België, Italië, Portugal, Polen, Oostenrijk, Mexico, Rusland, Brazilië en Canada aan dit lijstje toe.

0 Reactie(s) op: Apple lanceert twee-staps-verificatie in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.