Apple lanceert OS X Mountain Lion

Door: Elmar Rekers | 25 juli 2012 11:45

Nieuws

Apple zal woensdag zijn nieuwe OS X 10.8-besturingssysteem, getiteld Mountain Lion, beschikbaar stellen voor gebruikers. Dat maakt het bedrijf bekend tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Apple had eerder al aangekondigd dat het nieuwe besturingssysteem voor Macs ergens in juli zou verschijnen, maar een exacte datum werd er nog niet gegeven. Hoewel gebruikers OS X 10.8 woensdag dus mogen verwachten, is nog niet duidelijk hoe laat de download precies wordt vrijgegeven.

Nieuwe features Mountain Lion

Mountain Lion beschikt volgens Apple over meer dan tweehonderd nieuwe features. Opvallende vernieuwingen zijn onder meer de diepe integratie van sociale media en de toevoeging van een notificatiesysteem dat gebruikers updates geeft vanuit applicaties. Ook zal het Game Center in OS X aanwezig zijn. Hiermee krijgen Mac-gebruikers dus veel functionaliteiten tot hun beschikking die Apple eerder al in zijn mobiele iOS verwerkte.

Een ander belangrijk element van Mountain Lion is de integratie van iCloud. Doordat deze cloud-dienst in de kern van het besturingssysteem verwerkt is, meent Apple dat het voor de gebruiker makkelijker zal worden om zijn content te synchroniseren met iCloud.

Geen upgrade voor oude Macs

OS X 10.8 zal niet beschikbaar komen voor oudere Mac-systemen. De jongste generaties die niet worden meegenomen, zijn de Mac mini's (Core 2 Duo) uit 2007 en de iMac-modellen van eind 2006. Gebruikers van nieuwere apparaten zullen in de Verenigde Staten zo'n 20 dollar moeten betalen voor een upgrade naar Mountain Lion. Wat er in Nederland voor de download betaald gaat worden is nog onduidelijk.

0 Reactie(s) op: Apple lanceert OS X Mountain Lion

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.