Apple lanceert nieuwe generatie MacBook Air en MacBook Pro

Door: Elmar Rekers | 11 juni 2012 20:16

Nieuws

Apple heeft tijdens de WWDC nieuwe MacBook Air's uit de doeken gedaan die voorzien zijn van een Ivy Bridge-processor. Ook presenteerde Apple een nieuwe generatie MacBook Pro met Retina-beeldscherm.

De update van de MacBook Air brengt Ivy Bridge-processors naar alle modellen. De 11 inch Air heeft een Core i5 met een kloksnelheid van 1,7 GHz, en de 13 inch versie is voorzien van een i5 met 1,8 GHz. Daarnaast wordt er tot maximaal 8 gigabyte aan intern geheugen ingebouwd en zijn er twee usb 3.0-poorten aanwezig.

De 11 inch (1366 x 768 pixels) en 13 inch (1440 x 900 pixels) MacBook Airs beschikken respectievelijk over maximaal 128 en 256 gigabyte SSD-geheugen. Volgens Apple zorgt de nieuwe hardware voor zestig procent snellere verwerking van grafische opdrachten. De vernieuwde MacBook Air is per direct beschikbaar. De goedkoopste versie van de 11 inch Air gaat voor 1049 euro over de toonbank.

MacBook Pro met Retina-scherm

Naast een nieuwe serie MacBook Airs onthulde Apple maandagavond ook nieuwe modellen binnen de MacBook Pro-serie. Net als de MacBook Air worden de Pro-notebooks van Ivy Bridge-processors voorzien, waarbij de Core i7 met een kloksnelheid van 2,7 GHz de snelste optie is. Verder kan er tot 16 gigabyte aan RAM ingebouwd worden en is er de grafische ondersteuning van een Nvidia Kepler GT 650M.

Zoals geruchten al deden vermoeden heeft Apple een 'next generation' 15 inch MacBook Pro van een Retina-beeldscherm voorzien. Na de iPhone en iPad kunnen nu ook MacBook-bezitters dus kiezen voor een hoge resolutie-scherm. De 15,4 inch Pro krijgt hierbij een resolutie van 2880 x 1800 pixels, wat 220 pixels per inch als resultaat heeft.

Geen optische drive

De MacBook Pro's zijn volgens Apple slechts 1,8 centimeter dik en wegen zo'n 2 kilogram. De apparaten beschikken over maximaal 768 gigabyte aan SSD-geheugen en hebben poorten voor usb 3.0, SD-kaarten en hdmi. Apple belooft een accuduur van zeven uur. Een optische drive ontbreekt ditmaal op de MacBook Pro. Voor het 'next generation' model met 15 inch Retina-scherm moet 2279 euro worden neergeteld.

0 Reactie(s) op: Apple lanceert nieuwe generatie MacBook Air en MacBook Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.