Apple lanceert iTunes Store in 55 nieuwe landen

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 december 2012 17:53

Nieuws

De iTunes Store is in Nederland niet meer weg te denken. Sommige landen moesten het echter tot nu toe zonder Apple's online winkel stellen. Hier brengt het bedrijf vandaag verandering met de lancering van de iTunes Store in Rusland, Turkije, India Zuid-Afrika en 52 andere landen.

In de iTunes Store is muziek te vinden van artiesten uit eigen land, zoals Elka in Rusland, Sezen Aksu in Turkije, AR Rahman in India en Zahara in Zuid-Afrika, van internationaal bekende artiesten als The Beatles, Taylor Swift en Coldplay, en van wereldberoemde musici uit de klassieke hoek, zoals Lang Lang, Yo Yo Ma en Yuja Wang. De catalogus van de iTunes Store bevat meer dan 20 miljoen nummers waaruit klanten een keuze kunnen maken.

Films kopen en huren

Gebruikers uit Rusland, Turkije, India en Indonesië kunnen in de iTunes Store vanaf vandaag ook films kopen of huren. Hierbij kan een keuze worden gemaakt uit een groot aantal films van grote filmstudio's als 20th Century Fox, Sony Pictures Home Entertainment, The Walt Disney Studios en Warner Bros. Pictures, en van bekende distributeurs uit eigen land. Het huren en kopen van films is binnenkort ook beschikbaar in een aantal andere landen, al is niet duidelijke om welke het precies gaat.

Daarnaast krijgen gebruikers toegang tot iTunes in the Cloud, wat het mogelijk maakt zonder extra kosten eerder aangeschafte iTunes-muziek naar alle iOS-apparaten te verspreiden. Nieuwe muziekaankopen worden daarnaast automatisch op al je iOS-apparaten geplaatst. Ook iTunes Match is in de nieuwe landen beschikbaar.

App Store

Met de lancering van de iTunes Store geeft Apple gebruikers in de 55 landen ook toegang tot de App Store. Apple meldt dat de App Store inmiddels ruim 700.000 apps bevat.

0 Reactie(s) op: Apple lanceert iTunes Store in 55 nieuwe landen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.