Apple lanceert iTunes Match

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 november 2011 19:47

Nieuws

Apple heeft iTunes Match gelanceerd. De update is onderdeel van iTunes 10.5.1, die vanaf vandaag aan het publiek beschikbaar is gesteld. De dienst is voorlopig helaas alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Met iTunes Match kun je voor vijfentwintig dollar per jaar je muziekbibliotheek in iCloud opslaan. In totaal kun je 25,000 nummers naar de cloud uploaden, waarna je deze kunt afspelen op ieder apparaat. De dienst controleert tijdens het uploaden van de muziekbibliotheek of muzieknummers al op de server aanwezig zijn. Je hoeft dus alleen de nummers die nog nooit zijn geüpload naar iCloud te uploaden.

Alle muziek die via iTunes Match wordt afgespeeld op 265Kbps AAC-kwaliteit, ook als de versie van een nummer die jij hebt geüpload van slechtere kwaliteit is. Zodra je een nummer afspeelt wordt het gehele nummer in de buffer opgeslagen. Dit heeft als voordeel dat je het nummer zonder te laden opnieuw kunt afspelen of terugspoelen. Traditionele streamingdiensten slaan slechts enkele seconden van een nummer op in de buffer.

Ondanks dat iTunes Match vrij is gegeven aan het grote publiek stelt Apple dat iTunes Match nog in beta is. Het is nog onduidelijk wanneer iTunes Match in Nederland wordt gelanceerd.

0 Reactie(s) op: Apple lanceert iTunes Match

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.