Apple lanceert iPhoto voor iOS en updatet iMovie en GarageBand

Door: Wouter Hoeffnagel | 08 maart 2012 14:06

Nieuws

Apple introduceert iPhoto voor de iPad en iPhone. Met de lancering van iPhoto zijn alle onderdelen van iLife beschikbaar op iOS. Ook heeft het bedrijf iMovie en GarageBand voor iOS een update gegeven.

In iPhoto kun je met behulp van multi-touchbewegingen door je foto's bladeren. Fotoverslagen kunnen worden gedeeld via iCloud. Ook is het mogelijk foto's met behulp van AirPlay te streamen naar de Apple TV. Apple stelt dat de foto-app volledig opnieuw is ontworpen voor iOS en is geoptimaliseerd voor het Retina Display van de derde generatie iPad, iPhone 4 en iPhone 4S.

Hollywood-trailers

iMovie biedt voortaan de mogelijkheid video's op eenvoudige wijze om te toveren tot 'Hollywood-trailers'. De app bevat een nieuwe theaterweergave, waar je kunt kiezen uit negen sjablonen. Deze zijn verdeeld in categorieën als 'Sprookje', 'Superhelden' en 'Romantiek'. De soundtracks van de sjablonen zijn geschreven door onder andere Hans Zimmer en uitgevoerd door musici als het London Symphony Orchestra.

De vernieuwde versie van GarageBand biedt de mogelijkheid jamsessies te houden met maximaal drie vrienden via een draadloze verbinding. De app slaat automatisch de instrumentsporen van alle spelers op, zodat je deze kunt bewerken en mixen. Daarnaast heeft GarageBand 'Smart Strings' gekregen, een nieuw instrument waarmee je een strijkorkest kunt naspelen.

Prijs

iPhoto is via de App Store beschikbaar voor 3,99 euro. De updates van iMovie en GarageBand zijn voor bestaande gebruikers gratis. iMovie en GarageBand kosten eveneens 3,99 euro in de App Store.

0 Reactie(s) op: Apple lanceert iPhoto voor iOS en updatet iMovie en GarageBand

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.