Apple lanceert iPhone 5 in Nederland

Door: Elmar Rekers | 28 september 2012 09:38

Mac

De iPhone 5 is sinds vrijdagochtend verkrijgbaar in Nederland. Op verschillende plaatsen in het land openden winkels rond 7.00 uur al de deuren om de nieuwe Apple-telefoon te verkopen.

Honderden mensen hadden zich vrijdagochtend verzameld bij de Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam. Het toestel lijkt dan ook snel te zijn uitverkocht. In de digitale Apple Store wordt momenteel een levertijd van 3 tot 4 weken genoemd voor de iPhone 5.

Prijzen iPhone 5

Nu de iPhone 5 in de verkoop is gegaan, is ook duidelijk geworden wat de Nederlandse prijzen zijn. De goedkoopste versie gaat voor 659 euro van de hand, welke over 16 GB geheugen beschikt. Daarnaast is er ook een versie met 32 GB beschikbaar voor 759 euro en een 64 GB-variant voor 859 euro.

Hiermee is de iPhone 5 enkele tientjes duurder geworden dan de iPhone 4S een jaar eerder bij de lancering. Net als de iPhone 4S is ook de iPhone 5 overigens in zowel wit als zwart beschikbaar.

Succesvolle start

De smartphone ging een week eerder al in de verkoop in onder meer de Verenigde Staten, Duitsland en Engeland. Apple liet begin deze week weten dat de iPhone 5 in het eerste weekend al ruim 5 miljoen keer was verkocht. Sommige analisten verwachten dat de iPhone 5 de meest succesvolle gadget aller tijden gaat worden.

0 Reactie(s) op: Apple lanceert iPhone 5 in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.