Apple lanceert iPad mini met 7,9 inch-scherm

Door: Elmar Rekers | 23 oktober 2012 19:50

Mac

Apple-topman Phil Schiller heeft dinsdag de langverwachte iPad mini aangekondigd voor 2 november. De tablet krijgt een 7,9 inch-display en zal verkrijgbaar zijn vanaf 329 euro.

De iPad mini heeft een 7,9 inch-beeldscherm met een resolutie van 1024 x 768 pixels. Hiermee heeft het dezelfde resolutie als de iPad 2, maar dan wel op een aanzienlijk kleiner scherm. Het apparaat is 7,2 millimeter dik en weegt zo'n 308 gram.

Lightning-connector

Het design van de iPad mini vertoont veel overeenkomsten met de iPod touch. Hierbij valt vooral de rand om het scherm op, die aan aanzienlijk dunner is dan bij de 'gewone' iPad. Verder zit er een 5 megapixel camera achterop op de mini, wordt er gebruik gemaakt van de nieuwe Lightning-connector en komt de batterijduur volgens Apple uit op 10 uur.

De iPad mini zal op 2 november beschikbaar komen in een groot aantal landen, waaronder Nederland. De goedkoopste versie, met wifi en 16 GB aan geheugen, zal voor 329 euro beschikbaar komen. Ook zijn er tegen een meerprijs modellen met 32 en 64 GB geheugen in aantocht. Mini's met 3G mogelijkheden zullen een week langer op zich laten wachten. Vanaf vrijdag 26 oktober kunnen er bestellingen op de iPad mini geplaatst worden.

Nexus 7

Geruchten over een iPad mini gaan al lange tijd rond. Nu Apple een dergelijk apparaat dan ook eindelijk introduceert, lijkt het bedrijf uit Cupertino de toenemende concurrentie van goedkope Android-tablets, zoals de Nexus 7 en Kindle Fire, het hoofd te willen bieden.

Dit laatste blijkt ook wel uit de persconferentie van Apple, waar de iPad mini kortstondig werd vergeleken met de Nexus 7-tablet van Google. De iPad mini heeft een 0,9 inch groter scherm dan de Nexus-tablet, en dit resulteert volgens Schiller in 35 procent meer schermoppervlak. Daarnaast claimt de topman dat het grote aantal toegewijde iPad-apps aanzienlijk groter is dan op de Android-tablet van Google en Asus.

iBooks

De iPad mini is volgens Apple bij uitstek geschikt voor het lezen van boeken en tijdschriften. Om deze toepassing kracht bij te zetten is er per direct een nieuwe versie van iBooks beschikbaar. iBooks biedt nu een ondersteuning voor 40 talen en de optie om quotes te delen via Facebook en Twitter. Daarnaast kan er nu 'doorlopend' gescrold worden, waardoor men geen digitale pagina's meer hoeft om te slaan.

Apple-baas Tim Cook liet tijdens de presentatie weten dat onlangs de mijlpaal van 100 miljoen verkochte iPads wereldwijd is doorbroken. Met de introductie van de kleinere en goedkopere iPad mini lijkt het bedrijf dan ook een nieuwe groep gebruikers aan zich te willen binden.

0 Reactie(s) op: Apple lanceert iPad mini met 7,9 inch-scherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.