Apple lanceert iPad mini en vierde generatie iPad in Nederland

Door: Elmar Rekers | 02 november 2012 11:23

iPad

Apple lanceert vrijdag de iPad mini in Nederland. De kleine tablet heeft een 7,9 inch-scherm en is verkrijgbaar vanaf 329 euro. De vierde generatie iPad komt gelijktijdig beschikbaar.

Apple kondigde de iPad mini vorige week aan. De nieuwe tablet heeft een 7,9 inch-beeldscherm met een resolutie van 1024 x 768 pixels. Hiermee heeft het dezelfde resolutie als de iPad 2, maar dan wel op een aanzienlijk kleiner scherm. Het apparaat is 7,2 millimeter dik en weegt zo'n 308 gram.

Verder zit er een 5 megapixel camera achterop op de iPad mini, wordt er gebruik gemaakt van de nieuwe Lightning-connector en komt de batterijduur volgens Apple uit op 10 uur. De goedkoopste versie, met wifi en 16 GB aan geheugen, gaat sinds vrijdag voor 329 euro over de toonbank.

iPad 4

Naast de iPad mini verschijnt vrijdag ook de vierde generatie iPad in Nederland. De tablet wordt, net als de iPhone 5, aangedreven door een A6-processor. De nieuwe iPad ondersteunt 4G-netwerken, waarbij Apple claimt dat deze snelle mobiele internetverbinding in meerdere landen te gebruiken zal zijn. Dergelijke LTE-netwerken zijn in Nederland echter nog niet op grote schaal uitgerold.

De vierde generatie iPad verschijnt ruim een half jaar na de introductie van de iPad 3. Afgezien van de nieuwe lightning connector is er aan de buitenkant niets veranderd aan de tablet. De iPad, zoals de tablet nu simpelweg heet, is verkrijgbaar vanaf 499 euro.

0 Reactie(s) op: Apple lanceert iPad mini en vierde generatie iPad in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.