Apple lanceert iOS 6.1 voor iPhone, iPad en iPod touch

Door: Elmar Rekers | 28 januari 2013 20:29

iPad

Apple heeft maandag een nieuwe versie van het iOS-besturingssysteem vrijgegeven. De upgrade, die iPhones en iPads opkrikt naar iOS 6.1, brengt onder meer een bredere 4G-ondersteuning met zich mee en belooft verbeteringen aan te brengen in de geplaagde Kaarten-app.

Volgens Apple zijn er wereldwijd 36 nieuwe iPhone-providers die 4G-internet aanbieden met iOS 6.1. Voor de iPad mini en iPad met Retina-display zijn er 23 extra providers gevonden die dit zogenoemde LTE aanbieden. Van Nederlandse providers maakt Apple op zijn website echter nog geen melding.

Kleine verbeteringen

iOS 6.1 lijkt naast de verbrede 4G-ondersteuning vooral kleine technische verbeteringen met zich mee te brengen. Zo heeft Apple bijvoorbeeld zijn eigen Kaarten-app verder ontwikkeld. De applicatie werd vlak na de lancering geplaagd door kinderziektes, maar met iOS 6.1 belooft de navigatiehulp weer een stap in de goede richting te zetten. Tal van bugs en fouten zouden uit de dienst zijn gedistilleerd.

Ook spraakassistent Siri kent enkele verbeteringen, al zullen Nederlandse gebruikers daar nog maar weinig van merken. De dienst is immers nog altijd niet in het Nederlands beschikbaar en ook nieuwe functies, zoals het bestellen van bioscoopkaartjes, werkt enkel in de Verenigde Staten.

300 miljoen downloads

"iOS 6 is in vijf maanden op bijna 300 miljoen iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten gedownload”, zegt Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. "Dankzij iOS 6.1 kunnen nu wereldwijd meer markten LTE-ondersteuning bieden, dus kunnen meer gebruikers razendsnel internetten in Safari, FaceTime-videogesprekken voeren en gebruikmaken van de iCloud-voorzieningen."

iOS 6.1 is sinds maandag wereldwijd beschikbaar als software-update. Het nieuwe besturingssysteem is geschikt voor iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPad (derde en vierde generatie), iPad mini, iPad 2 en iPod touch (vierde en vijfde generatie).

0 Reactie(s) op: Apple lanceert iOS 6.1 voor iPhone, iPad en iPod touch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.